THAI SPA centru tajskih masaž izvajajo tajske masaže izključno maserke, ki prihajajo s Tajske in so vrhunsko usposobljene za izvajanje vseh vrst masaž v masažnih sobah , ki so narejene v tipičnem tajskem ambientu.

Tradicionalna tajska masaža je starodavna masaža, ki se na tajskem izvaja že 2500 let. Sestavljena je iz kombinacije akupresure (pritiska na določene dele telesa), raztegovanja (pasivna oblika joge) ter obdelavo energijskih linij ali meridianov (vsak meridian ima vpliv na fizično telo in njegove notranje organe) vzdolž telesa. Tajska masaža je mnogo več, kot le delo s telesom. S pritiskom na določene točke na telesu se poveča pretok energije skozi energijske linije in odpravi neravnovesje v telesu. Masaža ohranja zdravje ter močne energijske linije. Med masažo ste oblečeni in masaža se izvaja brez olja.

Učinki tajske masaže:

Pomaga sprostiti blokade in spodbuja pretok življenjske energije, kar pripomore k ponovni vzpostavitvi ravnovesja med telesom, umom in dušo. S tem preprečuje razvoj različnih psihofizičnih težav.

Tajska masaža dobrodelno vpliva na obtočila, saj izboljša cirkulacijo krvi in limfe ter znižuje srčni utrip. Zmanjšuje otekline, ki so posledica počasnega pretoka limfe in pospeši izločanje toksinov iz telesa. Poleg tega masaža sprošča kite in mišice, izboljšuje gibljivost sklepov in prispeva k večji gibljivosti celotnega telesa. Stimulira in spodbuja delovanje osrednjega živčnega sistema in prebavil.

Sodobne različice tradicionalne tajske masaže pomagajo odpravljati psihični in fizični stres, sproščajo telo in lajšajo težave z mišicami, ki so posledica povečanega telesnega napora. Poleg tega zmanjšujejo pojav kroničnih bolečin, uravnotežijo delovanje celotnega telesa in pomagajo pri odpravljanju celulita.

Tajske masaže pomagajo tudi pri:

  • lajšanju bolečin v sklepih in mišicah ter glavobolu,
  • odpravljanju stresa, preobremenjenosti in slabega počutja,
  • izboljšanju prekrvavitve in pretoka energije,
  • težavah s spanjem,
  •  uspešnem razstrupljanju telesa,
  • krepitvi obrambnega sistema.